Kesäisiä jälkiruokia

Jälkiruokia kesään

Smoothiet ja Rocky road ovat terveellisiä ja nopeasti valmistuvia jälkiruokia makean nälkään. Niiden avulla on helppoa ja maukasta lisätä ruokavalioon kasvikunnan tuotteita. Molempia tehdessä voi päästää luovuuden ja mielikuvituksen valloilleen.

Smoothiet

Lyhyt info raaka-aineista

Aineiksi smoothieihin sopivat erilaiset hedelmät, marjat, kasvikset ja vihannekset. Juomamaisen koostumuksen saa lisäämällä mehua tai maitoa. Proteiinia tulee helposti lisää vähärasvaisista maitovalmisteista kuten luonnonjogurtista tai rahkasta. Smoothien tekoon tarvitset sauvasekoittimen tai smoothie sekoittimen.

Oma resepti

Tässä omassa suosikissani luonnollista makeutta tuo banaani. Marjasekoituksen voi korvata myös vadelmilla, mustikoilla tai mansikoilla.

Marja-banaani-rahka juoma (2 annosta)

200 g jäinen marjasekoitus

2 kpl banaania

1 prk maitorahkaa

1 tl vaniljasokeria

rasvatonta maitoa

Valmistus

Sekoita ainekset keskenään kulhossa sauvasekoittimella ja annostele laseihin.

Rocky road

Mitä Rocky road on?

Rocky roadilla tarkoitetaan suklaata, jonka joukkoon lisätään vaahtokarkkien lisäksi esimerkiksi jotain näistä: erilaisia pähkinöitä, muroja, rusinoita, kuivahedelmiä, murennettuja pikkuleipiä, hillonokareita, pehmeitä karkkeja, suklaapaloja, valmiita karkkirouheita, fudge-paloja… (www. kinuskikissa.fi).

Lyhyt info raaka-aineista

Tummaa suklaata kannattaa suosia sen terveysvaikutteiden takia. Mitä tummempi suklaa sitä enemmän siinä on kaakaota ja sitä hyödyllisempää se on terveyden kannalta (www.terve.fi).Pähkinät ovat täynnä sydänystävällisiä rasvoja, proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja. Ne sisältävät kuitenkin sen verran rasvaa, että käyttö on syytä pitää kohtuullisena. (www.keventajat.fi) Kuivattuja marjoja löytyy kaupasta niin kotimaisia kuten mustikoita ja karpaloita sekä ulkomaisia ns. superfoodeiksi kutsuttuja marjoja kuten gojimarjat.

Oma resepti

Tässä omassa ohjeessani olen käyttänyt juuri tummaa suklaata sekä cashew pähkinöitä ja kuivattuja gojimarjoja, jotta lopputulos olisi mahdollisimman terveellinen. Tätä herkkua saa nauttia hyvällä omallatunnolla.

Tummasuklaa-marja-cashewpähkinä Rocky road

200 g tummaa suklaata (70%)

1 dl kuivattuja gojimarjoja tai muita marjoja

1 dl cashew pähkinöitä

100 g vaahtokarkkeja (isoja vaahtokarkkeja paloiteltuina tai pieniä leivontavaahtokarkkeja)

Valmistus

Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää joukkoon kuivatut marjat, rouhitut pähkinät ja vaahtokarkit. Jätä osa vaahtokarkeista laitettavaksi suklaamassan päälle. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan, levitä ohueksi levyksi ja laita jääkaappiin kovettumaan. Pilko valmis leivonnainen paloiksi.

Jos kiinnostuit ja haluat lukea lisää, löytyy netistä useita mielenkiintoisia sivuja.

Lähteenä käytetty:
http://www.keventajat.fi
http://www.terve.fi/ravintoaineet/suklaa-varsinainen-terveysherkku
http://www.kinuskikissa.fi/rocky-road-suklaa/

Laura A.