Moniäänirock 2016

Järjestettii Kotkas ekaa kertaa lämpinä huhtikuun yheksästoist päivä, joka sattu olee torstai tänä vuonna. Bändii oli 12 ympäri Suomen. Oli uunoo ja duuo, trioo ja isompaa rytmiryhmää tinapilleinee ja kaikkee silt välilt. Mielettömän mahtavii bändii ja esityksii. Tunnelma melkee ku Woodstokis, paitsi sisätilat ja poutasää. Inga osais vertaa paremmin, ku on ollu siel.

Valtakunnallinen Moniäärock järkättii kolmatta kertaa ja wau, siel lanseerattii uus digitaalinen levy-yhtiö. MBR(Mental Beauty Records) Markus Raivio, Heikki Hyvönen ja Sanna Aarto puuhaa Kukunoris, joka järjestää Moniäänirokit ja Raivio on mukana MBR;ssä ja ollu yllätys, yllätys mm. Atte Blomin kaa hommis ja suoraansanoen ketuttaa viäläkii, ku 20. päivä, päivä Moniäänirockin jälkee Raivio,tuomaroituaa Kotkas bändei, veti Taskisen Arin roolin Stadin Kulttuuritalol, enkä päässy sinne kuuntelee ja kattelee. Taskinen joutu telakalle sairaalaa. Paranemista Taskiselle. Ja the jytinä goes on.

Raivio ei ollu ainoo tuomari, Ville Vanhala ja muutama muukii paikallinen taiteiija oli raadis mukana. Tarkotus oli antaa positiivista ”kritiikkiä”. Ihan puolueellinen Osku ei ollu, sen huomio kiinnitty lähinnä kotkalaisee bändii-Toni ja Sopranos oli ennestää tuttu. Joo, ne kuvattii, kolmel kameral peräti. Muita ei Oskun toimest ku ihmiskunnan vanhimmil kannettavil. Onnex joku muu kuvas. Kuvas kaiken mitä laval tapahtu.

Kotkas Kulttuuritalo Greipissä järjestetty musafestari alko aamupäiväl. Vieraita ei laskettu sen kummemmin, mut varmaan 200 ihmist oli paikal. Jokaisel bändil oli parikyt minsaa ja kolme biisii lauteil. Sen jälkee kotkalainen raati anto palautetta ja kerto kehittämis ideoita bändeille ja artisteille. Jokaisest löyty positiivist ja parhaat räjäytti tajunnan. Juuri niin,seuraavana päivänä tän jutun kirjottaja sai epileptisenkohtauksen, mikä on kirjottajan hyvin onnistuneen shown vääjämätön merkki. Valoshow pimennetyssä salissa toimi ja voluumii riitti. Puulattia täris pogoojista ja muista notkujista. Taispa joku bändeistä saaha levytysshopparin. Se meni oikeesee osotteesee.

On kovin vaikee olla puolueeton mut, kyllä täytyy sanoo, et Osku teki sellasen vavisuttavan, ilmiömäisen sisääntulon. Lyhyt askel Oskulle, mut suuri koko suomalaisen festarielämän kannalle. Oli Osku jäähä suuremman median alle. Tai jäi. Monist äänistä oli juttuu. Oli Kymäris. Muissakii paikallisis, valtakunnallisis. Kotkalais räppäri Neemustakii. Osku pelas pallol. Ota koppi —Oskun heitto—-Osku tavottelee tähtiä. Kaikenlaisia, eetteristä.

No, anyway, kolme kameraa meni Osku ja järkkäs kotkalaisii ja kymiläisii kuvaa. Ja yhen Sopraanon ,hmm,tutun kundin, Osku ujutti lavalle taltioimaa. Siis aikuisen oikeesti,Osku tykitti MBR:n lanseeraus videon pyörii. Sen ekan sopparin sai Kivelän Kymppi, puhallin soittimet ja kaikki letkeessä rytmiryhmässä. Oikee osote. Ens vuonna Moniäänirock on Vaasas.

nimmarit

N.Kari