Lentävät imurit

Lauantaina 2.7 Osku oli Varissaaressa katselemassa ensimmäistä kertaa järjestettyjä Pölynimurin heiton sm-kisoja. Päivä alkoi todella aurinkoisissa merkeissä, kun hyppäsimme Sapokasta tuuriin, joka kuljetti meidät Varissaareen. Jo menomatkalla näki että tulee upea päivä ja porukkaakin näytti tulevan ihan kiitettävästi, tuuri oli täynnä ja lähti meidät rantaan tuotuaan suoraan hakemaan seuraavaa ”lastia” sapokasta.

DSC01188v2Varissaaressa aurinko helotti täydeltä terältä ja puheensorinaa ja naureskelua kuului ympäriltä, kun seurailimme kisaan valmistautujia, jotka nostelivat paikalle tuotuja erinäköisiä ja -kokoisia imureita, koetellen niiden painoa ja käteensopivuutta.

kisaajaNoin kahdentoista maissa keräännyimme heittopaikalle, missä hyväntuulinen juontaja/selostaja toivotti kaikki lämpimästi tervetulleiksi ja kertaili vielä vähän kisan kulkua ja sääntöjä.

 

Sitten olikin jo lasten kisan aika. Osallistujia lasten sarjassa oli 7 ja nuorin heistä oli puolitoista vuotias. Kisan juniori sai kunnian aloittaa kilpailun ja äidin pienellä avustuksella imuri lensikin vähän yli metrin. Ja näin kisa oli käynnissä ja komeita heittoja tuli. Lasten sarjan voittajaksi selviytyi Mea Laakso joka sai heitettyä imurin 2,80 metrin matkan. Kaikki lasten sarjan osallistujat kuitenkin palkittiin.

lapsia

Seuraavaksi heittivät nuoret ja heistä pisimmälle lensi Jesse Mäkisen heittämä imuri tuloksella 13,10 m.

Naisten sarjan kohdalla pitikin jo tarkentaa sääntöjä, eli toisin kuin lasten ja nuorten sarjassa, nyt imurin letkua ei saanut enää solmia imurin ympärille, vaan sen piti roikkua vapaana. Naisten kisassa tulokset olivat yllättävän kovia, mutta kahden tiukan kierroksen jälkeen, viimeisellä heitolla kisan voitti Susanna Räsänen. Pituutta heitolla oli 9,70 m.

DSC01365v2

 

Kun tuli miesten sarjan vuoro, tuntui olevankin jo tosi kyseessä ja imurit lentelivät sellaisella vauhdilla ja sellaisia matkoja, että päätä huimasi. Koko kisan voitti Jarkko Paljakka huikealla tuloksella 23,20 m. Ja tuolla heitolla hän kuittasi myös jo kisan alussa julkistetun 150 euron suuruisen erityispalkinnon, joka luvattiin sille kilpailijalle, joka saa imurin lentämään Kotipitsan lipulle, n. 22 metrin päähän.

miesheittäjä

Mahtava päivä kaikenkaikkiaan, auringonpaistetta, meri-ilmaa, iloista meininkiä ja imurit lentelivät komeassa kaaressa.

Saara K.