Paikallista yrittäjyyttä esille

img_0747Puotipäivät toteutetaan nyt toista kertaa Kotkassa. Idean tapahtumaan keksi Keittiö-tarvikepuoti Purnukan pitäjä Anne Sjögren. Hän on toiminut pitkään yrittäjänä Kotkassa ja kuuluu valtakunnalliseen naisyrittäjä-järjestöön. Järjestö on verkostoitunut vahvasti ympäri Suomea. Pari vuotta sitten Anne valittiin Kotkan Kauppatie -yhdistyksen hallitukseen.

Vaikka Puotipäivien alkuperäinen idea tulikin Purnukan yrittäjältä, yhdessä sitä on toteutettu. Kotkan Kauppatien ry nimesi työryhmän,
joka koostui paikallisista kivijalkayrittäjistä. Heidän kanssaan kampanjakuukautta oli helppo lähteä toteuttamaan.

Puotipäivät on kivijalkayritysten oma tapahtuma, jossa nostetaan esille paikallisia yrityksiä. Yritykset oli helppo saada mukaan. Kaikki viime vuonna mukana olleet osallistujat, jotka yhä toimivat, osallistuvat myös tänäkin vuonna. Vastaavanlaisia tapahtumia on ollut ympäri Suomea eri kaupungeissa. Tarkoitus on tehdä tapahtumasta jokavuotinen ja ensi vuodelle on jo ideoita kehitteillä.

f9e02f_e5a974328f7a447abdb5923cbc1b16e8

Tapahtumasta hyötyvät niin yrittäjät
kuin asiakkaatkin. Ihmiset eivät välttämättä ajattele mikä merkitys
näille yrityksille on, kun niiden tarjoamia palveluja käytetään ja tuotteita ostetaan. Puotipäivät tukee yritysten keskinäistä verkostumista ja yhteistyön tekemistä. Asiakkaille on jaossa tarjouskuponkivihko ja Ankkuri -lehti julkaisee juttuja tapahtumaan liittyen. Tapahtumaa on markkinoitu asiakkaille myös radion kautta ja sähköpostitse. Puotipäivät on asiakkaille hyvä mahdollisuus tutustua paikallisten yritysten tarjontaan. Joskus ostotarve voi syntyä myöhemmin kuten joulusesongin aikaan.