Erjan Luontaishoitola: Hyvää oloa mielelle ja keholle

f9e02f_e5a974328f7a447abdb5923cbc1b16e8Osku Mediatalo halusi jatkaa juttusarjaa Puotipäivistä haastattelemalla tapahtumaan osallistuvaa Erjan Luontais-hoitolan yrittäjää Erja Mettistä. Hänen mielestään on tärkeää, että Puotipäivien kaltaisia kampanjoita järjestetään ja tuetaan paikallista yrittäjyyttä. Hän toivoo, että ihmiset käyttäisivät aktiivisesti kivijalkamyymälöiden tuotteita ja palveluita. Ilman asiakkaita ei ole liikkeitäkään. Samalla tuetaan paikallista työtä ja kotikaupunkia Kotkaa.

Erja Mettinen sai aikoinaan itse apua energiahoidosta ja yllättyi siitä, kuinka paljon se auttoi häntä. Erja kiinnostui alasta ja lähti opiskelemaan alaa laajemmin. Erja on koulutukseltaan hieroja, erikoishermoratahieroja, IPH-kouluttaja ja Horstmann-diplomiterapeutti. Opiskelu kesti kauan ja vaati pitkäjänteisyyttä sillä opittavaa oli paljon, ja alalle kouluttautuminen on erittäin kallista. Alalla työllistyminen on vaikeaa, joten oman yrityksen perustaminen oli paras vaihtoehto. Aluksi hän teki hoitoja kotonaan toiminimellä, mutta varsin nopeasti liiketilan hankinta tuli ajankohtaiseksi. Nyt Erjan Luotaishoitola on toiminut jo lähes 12 vuotta.

Liikeideana on tarjota asiakkaille monipuolisia, hyviä ja kokonaisvaltaisia hoitoja ja hierontoja ja sen lisäksi yrittäjä luennoi mm. ravitsemuksesta ja hoidoista sekä järjestää erilaisia tapahtumia ja opettaa intialaista päähierontaa. Suosituimpiin hoitoihin kuuluu perinteinen klassinen hieronta, mutta myös muut hoidot ovat suosittuja. Asiakas on yksilö ja hoidot räätälöidään yksilöllisesti jokaiselle. Esimerkiksi perinteistä hierontaa ei voi tehdä kaikille asiakkaille saman kaavan mukaan: valitut öljyt ja voiteet vaihtelevat kuten myös hierontavoimakkuus. Erjalle asiakaslähtöisyys tarkoittaa sitä, että asiakasta kuunnellaan ja jokaiselle asiakkaille etsitään sopiva hoito. Hoitokerrat vaihtelevat riippuen vaivasta yhdestä kerrasta useampaan. Asiakkaina on kaikenikäisiä ihmisiä nuorista vanhoihin. Enemmän naisia, mutta myös miesasiakkaita löytyy. Tarjoamistaan hoidoista Erja haluaa nostaa esiin hierontojen, perinteisten kasvo- ja jalkahoitojen lisäksi varsinkin Bemer-fysikaalisen verisuoniterapian, jota tehdään myös monissa yksityissairaaloissa mm. Ortonissa, ja Life-Detox-kehonpuhdistushoidon, joka poistaa myrkkyjä kehosta.

Yrittäjyys ei ole helppoa, sillä se on aikaa vievää ja haasteellista. Yrittäjä joutuu tekemään pitkää päivää ja vapaa-aikaa ei ole. Liikkeen aukioloaikojen lisäksi Erja on valmis venymään asiakkaiden tarpeiden mukaan. Uusiin hoitomuotoihin ja tuotteisiin on perehdyttävä ja pysyttävä jatkuvasti ajan tasalla. Erilaisia kustannuksia on vuokran lisäksi paljon. Taloudellinen huono tilanne heijastuu yrityksiin ja yrittäjä toivoo, että mediassa tätä ei korostettaisi liikaa. Parasta sesonkiaikaa ovat joulu ja äitienpäivä. Jolloin lahjakortit ja muut tuotteet käyvät erityisen hyvin kaupaksi.

Kilpailu alalla on kovaa ja asiakkaalla on mahdollisuus vertailla ja löytää itsellään parhaiten sopiva palvelun tarjoaja. Jokainen yrittäjä tekee kuitenkin työtä eri tavalla ja omalla tyylillään. Erja haluaa palvella asiakkaitaan mahdollisimman hyvin: tarjota monipuolisia hoitoja ja tuotteita ja tilata puuttuvia tuotteita tarvittaessa. Yrittäjä on tarkka mitä tuotteita ottaa myyntiin. Hierontaöljyt ja voiteet ovat laadukkaita eivätkä sisällä haitallisia aineita. Myynnissä on myös laadukkaita lisäravinteita ja ihonhoitotuotteita sekä muita tuotteita, jotka täydentävät hoitoja.

Yrittäjä on pyrkinyt aina rakentamaan kauniin, näyttävän ja säännöllisesti vaihtuvan näyteikkunan, joka toimii samalla yrityksen käyntikorttina. Omaperäisellä näyteikkunalla on voitettu useita ikkunakilpailuja. Erjan luontaishoitolalla on omat kotisivut, josta löytyy tarkempaa tietoa tarjottavista hoidoista, tuotteista ja palveluista ja sen lisäksi myös Terveyden ja hyvinvoinnin -verkkokauppa. Yrityksellä ja yrittäjällä on omat Facebook-sivunsa. Kymensanomissa julkaistaan myös rivi-ilmoituksia säännöllisesti.

Tulevaisuuteen yrittäjä suhtautuu myönteisesti ja parempia aikoja odotellen. Hän kokee pärjäävänsä kovan työn lisäksi positiivisella asenteella sekä monipuolisilla ja tehokkailla hoidoilla.

erjanlh

Koisivut osoitteessa http://www.erjamettinen.fi/