Tukka-kulma: koko perheen parturi-kampaamo

 

Tuula Töytäri lähti yrittäjäksi Tukka-kulmaan, kun edellinen yrittäjä lopetti toimintansa. Samalla hän pystyi jatkamaan tutussa yrityksessä ja varmisti näin työpaikkansa säilymisen. Yritys on toiminut nyt 23 vuotta.

Liikeideana on tarjota hiuspalveluita eri ikäisille asiakkaille lapsista vanhuksiin. Tukka-kulma on siis koko perheen parturi-kampaamo. Tavoitteena on tyytyväinen asiakas ja laadukkaiden palveluiden ja tuotteiden tarjoaminen. Tässä työssä korostuu asiakaslähtöisyys, sillä työssä kuunnellaan asiakkaan toiveita ja tarjotaan mahdollisimman hyvää asiakaspalvelua.

Yrittäjällä on paljon hoidettavia velvollisuuksia. Haasteena hiusalalla on pysyä mukana vaihtuvissa trendeissä ja tuotteissa. Kilpailu tällä alalla on kova ja hiuspalveluita tarjoavia yrityksiä on paljon Kotkansaarella. Onneksi yrityksen tarjoamia palveluita käyttää säännöllisesti usea kanta-asiakas.

Parasta sesonkiaikaa kampaamolle on yleensä pikkujoulukausi sekä kevät ja kesä. Silloin moni tarvitsee juhlakampauksia, mutta myös muut kampaamopalvelut ovat suosittuja silloin. Työ on monipuolista ja yrittäjä itse tykkääkin tehdä vaihtelevasti kaikkea. Tällä hetkellä suosituimpia ovat leikkaukset ja värjäykset. Yritys tekee yhteistyötä Ekamin kanssa ja parturi-kampaaja opiskelijoita otetaan harjoitteluun silloin tällöin.

Vastuullisuus ja ekologisuus näkyy valituissa tuotteissa ja siinä mistä niitä tilataan. Yritys käyttää tunnettuja tukkureita, jotta tuotteet ja aineet sisältävät sitä, mitä luvataan. Aineiden käyttöohjeita on noudatettava ja syntyvää jätettä kierrätetään asianmukaisesti oikeisiin jäteastioihin. Nykyään värjäyksissä noudatetaan K-16 -käytäntöä.

Yritys mainostaa omalla kotisivulla sekä Facebookissa. ”Tulevaisuudesta ei koskaan tiedä, mutta näillä näkymin eteenpäin mennään ja saadaan vuosia lisää”, toteaa yrittäjä lopuksi.